Skip to main content

Geleide meditaties

Geleide meditaties

Op deze pagina vind je geleide meditaties die worden gebruikt bij mindfulness. De geleide meditaties zijn ingesproken door onze eigen mindfulness trainers van SeeTrue en helpen bij het mediteren.

De geleide mindfulness oefeningen zijn mindfulness bodyscans, geleide zitmeditaties en geleide adem-meditaties. Hiervan is de 3 minuten ademruimte de bekendste geleide medatie die gericht is op de ademhaling.

Met een geleide bodyscan oefen je in aandacht voor je lichaam, zodat je in contact komt met je lichaam. Je wordt je in het hier en nu gewaar van je lijf en oefent in bewustzijn in het hier en nu. Een fijne manier van mindfulness beoefenen en je te trainen in mindfulness!

Alle audio-bestanden zijn als mp3 vanaf deze site te beluisteren door ze aan te klikken.

Geleide meditaties

Geleide meditaties op soundcloud

Je kunt onze geleide minfulness oefeningen, meditaties en bodyscans ook beluisteren op je smartphone via de app 'SoundCloud' of via de app 'Insight Timer'. Ga naar de App Store of Google Play en download ‘SoundCloud’ en of ‘Insight Timer’. Installeer de App en zoek naar SeeTrue. Je vindt dan onze meditaties en kunt deze op je mobiel afspelen.

Of kllik op een van onderstaande buttons om de bodyscans en meditaties direct te luisteren via soundcloud of Insight Timer.

Mindfulness oefeningen via soundcloud.com

Mindfulness oefeningen via insight timer (apple)

Geleide bodyscan

De bodyscan is een mindfulness oefening die je je uit je hoofd brengt en in je lichaam. Wij leven vaak erg vanuit ons hoofd waardoor we minder contact hebben met ons lichaam. De bodyscan helpt om je lichaam weer meer te voelen. Het doel is om aandacht te hebben voor je lichaam en te voelen wat en waar je iets in je lichaam ervaart. Op den duur zul je merken dat je gevoeliger wordt en dingen in je lichaam opmerkt waar je je eerder niet bewust van was.

Geleide zitmeditatie

De zitmeditatie is een is een mindfulness oefening waarbij je in een zittende houding mindfulness beoefent.

Adem en lichaam

De aandacht richten op de ademhaling is een belangrijke mindfulness oefening. We maken kennis met de ademhaling als focus van onze aandacht. We hoeven onze ademhaling hiervoor niet aan te passen, maar alleen stil te staan bij de ervaring van onze ademhaling in ons lichaam. De ademhaling is er altijd, alleen hebben we er maar zelden aandacht voor. Door te oefenen worden we ons meer bewust van hoe onze ademhaling voelt.

Ademruimte

De ademruimte is een korte meditatie-oefening in drie stappen die je helpt om uit de automatische piloot te stappen en je opnieuw te verbinden met het huidige moment.

Mindfulness oefeningen meditaties bodyscans teksten en literatuur audio download ouderen

Mindful bewegen

Yoga is een is ook een vorm van mindfulness-oefening. Een groter bewustzijn van het bewegen van het lichaam zorgt ervoor dat je je vaker en meer bewust bent van de mogelijkheden van je lichaam.
Mindful bewegen helpt je in je onderzoek en bewustwording van hoe je omgaat met ongemak en hoe je reageert op grenzen van je lichaam. De oefeningen van het mindful bewegen zorgen ervoor dat je je grenzen beter leert voelen en respecteren.

Mindful bewegen (video), 42 minuten

Aanmelden mindfulness training

Extra audio-opnamen van mindfulness oefeningen

Mindfulness meditaties Leiderdorp
door Anna De Angelis

Mindfulness oefeningen bij opleidingen en trainingen: meditaties en bodyscans

Geleide mindfulness oefeningen

Mindfulness meditaties live opgenomen

Deze meditaties zijn niet in de studio, maar live opgenomen. Ze zijn dus niet perfect, maar (zoals het leven zelf) met verstoringen en versprekingen.

(De links worden zo snel mogelijk hersteld.)

  • Bodyscan Rob Vincken 39 minuten live opgenomen in Maastricht.
  • Hartmeditatie Saskia Nefkens 20 minuten live opgenomen tijdens de SeeTrue dag voor mindfulness trainers in Utrecht.
  • Hartmeditatie Rob Vincken 19 minuten live opgenomen in Amsterdam.

Mindfulness oefeningen: meditaties en bodyscans