1. Je functioneert beter met mindfulness.
2. Het leven wordt rijker als je de dingen met aandacht doet en je wordt er gelukkiger van.
3. Open aandacht voorkomt het verzanden in een tunnelvisie. Je ziet meer mogelijkheden.
4. Door mindfulle aandacht te hebben voor je gedachten en gevoelens verwerk je lastige emoties.
5. Door mindful aandacht te hebben voor je omgeving voel je je meer verbonden.
‘Ongeacht waar je mee bezig bent – een hapje eten, een interview afnemen, werken aan een of andere gimmick, een verslag schrijven – je doet het mindful of niet-mindful. Doe je het mindful dan laat het een stempel na op wat je doet.
Op het hoogste niveau – de top 50 CEO’s, de beste kunstenaars en musici, de topatleten, de beste leraren en mecaniciens – tref je ‘mindful’ mensen aan, omdat dat de enige manier is om de top te bereiken.’
(Ellen Langer in Harvard Business Review: The Magazine; March 2013)
‘Gedachten van mensen dwalen vaak af. 47% van de tijd denken mensen aan iets anders dan wat ze feitelijk aan het doen zijn.
Hoe verhoudt het afdwalen van de geest zich tot gelukkig zijn? We zijn erachter gekomen dat mensen substantieel minder gelukkig zijn als ze afgeleid zijn, dan wanneer ze niet afgeleid zijn. Dat bleek uit een studie van Harvard onderzoeker Math Killingsworth. Hij gebruikte hierbij een iphone web app om 250.000 gegevens te verzamelen over subjectieve gedachten, gevoelens en acties van mensen gedurende hun dagelijkse bezigheden.’
(Matthew A. Killingsworth, Daniel T. Gilbert (2010), “A Wandering Mind Is an Unhappy Mind”, Science 12 November 2010: Vol. 330 no. 6006 p. 932)
‘We neigen ernaar te denken dat aandacht een kwestie van aan- en uitschakelen is – we zijn óf gefocused óf afgeleid. Dat is een misvatting. Aandacht is er in vele soorten. De meest extreme vormen neigen ernaar het meest beperkend te zijn. Als we een en al aandacht zijn, lopen we de kans slachtoffer te worden van tunnelvisie. De geest vernauwt zich. Is aandacht afwezig dan verliezen we de controle over onze gedachten. Dan worden we warhoofden. Open aandacht ligt in een bijzonder vruchtbaar gebied ergens tussen deze polen in.’
(Daniel Goleman in the New York Times 1-11-2013)
Mindfulness is trainen in aandacht. Meer focus, meer plezier, meer tijd, meer ruimte, meer mogelijkheden zien en meer in het nu.
SeeTrue docenten nemen je mee in meditaties over vele onderwerpen. Stilstaan, reflecteren, ervaren in het hier en nu. Mediteer mee.
Hier vind je een lijst met mindfulness oefeningen. De oefeningen zijn meditaties, mindfulness bodyscans en yoga, een vorm van mindful bewegen.
De geleide meditaties zijn ingesproken door onze eigen mindfulness trainers van SeeTrue en helpen bij het mediteren.
Met een mindfulness bodyscan oefen je in aandacht voor je lichaam, zodat je in contact komt met je lichaam.
De aandacht richten op de ademhaling is een belangrijke mindfulness oefening. We maken kennis met de ademhaling als focus van onze aandacht.
In dit artikel maken we kennis met mindful bewegen. Je kunt zelf aan de slag door mindful bewegings-oefeningen te doen en door het mindful lopen te oefenen.
Meditatie-muziek is er in vele soorten. Natuurgeluiden, White Noise, Binaural Beats, instrumentele muziek etc.
Wij geven hier wat tips om mee te mediteren!
Mindfulness-docent Franca Warmenhoven neemt je mee in een RAIN meditatie. Een Nederlands gesproken meditatie van Tara Brach.
Oefenen met zelfcompassie leert je dat wat er is, er mag zijn. Leuk of niet leuk. Geen drama. Maar aanschouwen. Verbinden, koesteren, voelen.
Het is een mooie vraag wat stilte eigenlijk is. Is de stilte binnen jou? Of buiten jou? Is stilte een geluid? En kan je stilte oefenen? Welke soorten stilte zijn er? En welke rol speelt mindfulness in stilte?
Swami Satchitananda
Ben je op zoek naar een mindfulness boek? Er zijn vele boeken geschreven over mindfulness. De boeken vertellen je over leven in het hier en nu.
In 1979 is Jon Kabat-Zinn de 8-weekse Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR) gaan aanbieden in een ziekenhuis in Massachusetts aan mensen met diverse lichamelijke en psychische klachten.
Een keer per week (in totaal acht sessies) komen trainer en cursisten via een online verbinding bij elkaar.
Voel je uitgenodigd om samen te zitten in onze online mindfulness oefensessies. Het is nog steeds gratis, zo veel en zo vaak je wilt. Elke dag of eenmaal per week.
Kies tussen een groepstraining, een buddy training of een individuele training!
Seetrue verzorgt ook online mindfulness trainingen
Vanaf 2007 meer dan 6000 tevreden deelnemers
Je betaalt voor een mindfulness groepstraining max € 290. Meer info.