Skip to main content
  • Online mindfulness retraite dag 17 Marieke Delannoy

    Online mindfulness retraite

    Marieke Delannoy
Talk

Online mindfulness retraite dag 17 Marieke Delannoy


Welkom heten gaat over meer dan alleen een glimlach

Voor fijne dingen zetten we de deur van ons hart maar al te graag wagenwijd open. Sterker nog, dingen die minder plezant zijn pimpen we vaak op, proberen we mooier te maken dan ze eigenlijk zijn. We doen veel - en maken soms gekke sprongen – alles om ons maar goed te voelen. Daarnaast zijn we er best goed in om onszelf voor de gek te houden, vaak hebben het niet eens door. Allemaal vanuit het verlangen om je goed te voelen. Herkenbaar?

Marieke opende vandaag de retraite door iedereen welkom te heten. “Iedereen zit hier vanuit zijn eigen intentie. Jullie zijn allemaal welkom om hier samen te zitten op je eigen manier”. Voor sommigen is het meedoen aan deze retraite misschien heel intens qua intensiteit, en gevoelens die misschien boven komen. Anderen doen af en toe mee, voor hen is het wellicht meer een soort van pauzemoment, een ijkpunt en geeft het structuur in de dag. Beide is oké, alle intenties zijn welkom, alle ervaringen daarmee ook.

In de meditatie zijn we uitgenodigd om ook onszelf welkom te heten zoals we er nu bij zitten, om met zachte aandacht wat we opmerken te ontvangen. Je hierdoor gedragen voelen. Je welkom voelen gaat over de totaliteit van je ervaring proberen toe te laten, zo goed als je kunt, maar ook zover als je kunt. Je grenzen voelen hoort daar net zo goed bij. Welkom heten betekent dat je ‘ja’ zegt tegen wat je voelt, ervaart en denkt, dat alles er in je ervaring mag zijn, ook die grens.

Probeer wat je vandaag tegenkomt welkom te heten, dat is de boodschap die Marieke ons vandaag mee wilde gegeven. “Dat jullie je allemaal gedragen mogen voelen”.

Met deze zachte woorden sloot ze na de stiltemeditatie af.