Skip to main content
 • Mindfulness training Almelo. Mindfulness als aandachtstraining bij stress

  Lydia Zoon

Lydia Zoon
Mindfulness Trainer Almelo

De mindfulnesstrainingen van SeeTrue in Almelo zijn in handen van Lydia Zoon. 

Lydia is opgeleid tot psychosociaal begeleider/counselor-coach en autismedeskundige. Ze is werkzaam bij een beschermde woonvorm binnen de ggz waar zij mindfulnesstraining geeft aan jongvolwassenen.

Al meer dan dertig jaar heeft Lydia Zoon verschillende meditatietechnieken beoefend, waaronder Vipassana. Na een ingrijpende verlieservaring raakte ze bekend met mindfulness en (zelf)compassie. Ze heeft de volledige opleiding tot categorie 1 mindfulness trainer gevolgd bij SeeTrue en aansluitend de opleiding tot compassie trainer.
Waar mindfulness leert om met milde aandacht zonder oordeel in contact te zijn met wat zich in het moment aandient, leert compassie hetgeen zich aandient met mildheid te omarmen. Hierdoor wordt een staat van mindfulness op fysiek, emotioneel en mentaal niveau gecultiveerd, die aanwezig is op momenten dat het leven anders loopt dan verwacht...

Lydia wil anderen graag deelgenoot maken van de meerwaarde van mindfulness - innerlijke rust en veerkracht. Met enthousiasme, humor, rust, openheid en toewijding brengt ze de praktische toepasbaarheid van mindfulness en (zelf) compassie over op deelnemers.

"Als Mindfulness (mbsr-mbct) trainer ben ik volledig gecertificeerd in de hoogste categorie bij de beroepsverenigingen VMBN en VVM. Mijn grootste kracht zit hem in het stap voor stap ondersteunen van mensen met stress, angst en burn-out klachten. Waar van toepassing geef ik een training in trauma sensitieve mindfulness.
Tijdens de mindfulness en compassie trainingen maak ik gebruik van kennis uit de neurowetenschap, de polyvagaal theorie en boeddhistische psychologie. Met als doel deelnemers inzicht te geven in het eigen handelen en op een andere wijze leren omgaan met wat zich in het leven aandient. Naast meer dan 35 jaar meditatie ervaring vanuit verschillende tradities, kenmerkt mijn persoonlijkheid zich door een realistisch en relativerende levenshouding waarbij humor een bijkomende kwaliteit is. De training wordt fysiek of online gegeven. Zowel in kleine groepen als individueel. Vanuit mijn eigen praktijk 'Mindful bewust Zijn" geef ik mindfulness MBSR-MBCT, compassie trainingen en trauma sensitieve mindfulness. En ben ik aangesloten bij SeeTrue, het landelijk netwerk voor mindfulness trainingen."

Locatie mindfulness training in Almelo

Maardijk 75, 7606 KT Almelo 

Gevolgde relevante opleidingen

 • Basis en vervolg opleiding MF trainer: SeeTrue David Dewulf -Trish Bartley, Roy Thewissen, Rob Vincke, Franka Warmenhoven
 • Trainer Heartfulness (zelf) compassie: David Dewulf - Annick Nevejan
 • Workplace mindfulness teacher training: SeeTrue, Juliet Adams, Marina Grazier
 • ACT, acceptance, commitment therapy: Gijs Jansen
 • IMBCT (trainer individuele mindfulness): CVM Amsterdam

Retraites:

 • Meerdere 10 daagse Vipassana: Mahasi Sayadaw
 • EAMBA: Akincano
 • ZEN: Maha Karuna Chan: Ton Lathouwers
 • Compassie zomerweek Frandeux: David Dewulf
 • Compassie retraite Gent: David Dewulf, Annick Nevejan, Olaf van Kooten.

Dagelijks werk:

Sinds 2006 werkzaam als psychosociaal begeleider bij GGz-instelling voor beschermd wonen.
Diploma: Counselor
Diploma Autisme deskundige

Modulen: Psychopathologie, Transactionele analyse, RET, EMDR.

Mindfulness trainingen Lelystad (Flevoland)

Ervaringen mindfulness training bij Lydia: "Absolute aanrader!"

Video reactie van een deelnemer online training

Reactie van een anonieme deelnemer groepstraining

Het afgelopen jaar heb ik bij Lydia Zoon een mindfulness (basis) training gevolgd. Ik heb deze training als erg prettig ervaren. In een kleine setting leer je wat mindfulness inhoud en met welke oefeningen je jezelf kunt trainen om met mindfulness bezig te zijn. Door deze training heb ik mijzelf en mijn lichaam (brein) beter leren kennen én begrijpen. Het brein doet zoveel waar je geen grip op hebt en dat heeft mij laten inzien dat ik niet altijd overal zelf iets aan kan doen. Sommige dingen zijn er of gebeuren nu eenmaal en door middel van mindfulness leer je daar mee te zijn, zonder het te willen wegwerken of groter te maken. De tools die ik tijdens de training heb geleerd, hebben mij zo veel rust gegeven, daar ben ik heel blij mee!

Het fijne aan de training vond ik ook de wijze waarop Lydia deze gaf. Je voelt je al snel op je gemak bij haar, omdat ze je welkom laat voelen, je ziet en met een fijne dosis humor een gemoedelijke sfeer met zich meebrengt. Ze biedt een luisterend oor tijdens, maar ook buiten de training als je dat nodig hebt. Ik zie dat het haar energie en voldoening geeft als zij iemand kan helpen zich weer een stukje beter te voelen.

Haar kennis en kunde geeft mij het vertrouwen dat zij weet waar ze het over heeft en wat ze doet. 

Als iemand een fijne mindfulnesstrainer zoekt, dan zou ik Lydia aanraden!

Reactie van Edmond, deelnemer online training

Bedankt voor de mooie en gezellige momenten die ik heb mogen ervaren met jou.
Vond het een bijzondere en interessante cursus en vooral het “persoonlijke” digitale contact met jou vond ik geweldig.

Chapeau en dankjewel,

Edmond

9 juli 2020

De opzet van een mindfulness training

Een mindfulness training bestaat uit 8 lessen verspreid over 8 weken. Tijdens de eerste bijeenkomst ontvang je materiaal van de trainer, zoals een werkboek en usb-stick, waar je tijdens en na de training handig gebruik van kunt maken.

Wat is mindfulness?

Mindfulness. Er zijn boeken over volgeschreven. En hoe leg je nou in het kort uit wat mindfulness precies is? Een poging: mindfulness is een manier van leven, waarin je je bewust bent van het hier en nu. Met een mindfulness training oefen je hoe je in het hier en nu kunt zijn. Je traint als het ware je bewustzijn. Je wordt je bewust van je "zijn". Wat je voelt, ervaart, ziet. Door te trainen in aandacht en mindful te leven, train je je hersenen. Je ziet meer mogelijkheden, dat ga je vanzelf merken. Je voelt daardoor meer ruimte om je eigen keuzes te maken. En als je beter voelt wat wat je voelt, kun je ook veel beter voor jezelf kunt zorgen. Voel je je gehaast, dan doe je een stapje terug. Heb je het koud, doe je een extra trui aan. Zo simpel kan het zijn om mindful te leven. Bewuster en in het hier en nu. Het verrijkt je leven!

Inhoud mindfulness training

 1. Bewustzijn en de automatische piloot
 2. In ons hoofd wonen
 3. De verdeelde aandacht naar een punt brengen
 4. Afkeer herkennen
 5. Toelaten, accepteren wat er is
 6. Gedachten zijn geen feiten
 7. Hoe kan ik het beste voor mezelf zorgen
 8. Het geleerde vasthouden en uitbreiden
De 8-weekse mindfulness training aanmelden Den Haag

Liever online mindfulness trainen?

 • Online mindfulness training groepstraining, individuele training en buddy training

  Online mindfulness training

  Een keer per week (in totaal acht sessies) komen trainer en cursisten via een online verbinding bij elkaar. Je leert zowel de theorie van mindfulness als de toepassing ervan. Ervaren dus!

 • Online mindfulness Retraite Gratis

  Online mindfulness retraite

  Doe mee met onze gratis online mindfulness retraite! Je kunt ieder moment instappen en elke dag meedoen aan de meditaties. Welkom!

 • Thuis oefenen

  Thuis oefenen

  SeeTrue docenten nemen je mee in meditaties over vele onderwerpen. Stilstaan, reflecteren, ervaren in het hier en nu. Mediteer mee. De meditatie-bestanden zijn als mp3 vanaf deze site te beluisteren door ze aan te klikken.

  SeeTrue is er ook voor jou!

  Ook online!

  Kies tussen een groepstraining, een buddy training of een individuele training!

  Categorie 1 VMBN

  SeeTrue trainers zijn allemaal VMBN categorie 1 gecertificeerd

  > 6000 deelnemers

  Vanaf 2007 meer dan 6000 tevreden deelnemers

  Scherp geprijsd

  Scherp geprijsd: Je betaalt voor een mindfulness groepstraining max € 290