Skip to main content
 • Wat is mindfulness? Mindfulness als aandachtstraining bij stress


  Marieke Delannoy

Mindfulness trainer Maastricht (Limburg)

Marieke Delannoy

Marieke Delannoy is gecertificeerd mindfulness trainer categorie 1 bij de VMBN. Als men bij haar de trainingen volgt kan men in bij aantal zorgverzekeringen in aanmerking komen voor een (gedeeltelijke) vergoeding van de training.
Zij werkt vanuit haar bedrijf voor verschillende opdrachtgevers en geeft therapie en trainingen op het gebied van dans, lichaamswerk, bewegingsanalyse en mindfulness.

Gevolgde mindfulness opleidingen

o.a.

 •     Basisopleiding mindfulness, SeeTrue Maastricht
 •     Vervolgopleiding mindfulness, SeeTrue Maastricht
 •     Mindful Schools Teacher Trainer Program, SeeTrue Maastricht
 •     Acceptance and Commitment Therapy Training, SeeTrue Maastricht
 •     Retraites, SeeTrue
 •     Inquiry Intensive, SeeTrue Maastricht

Andere relevante opleidingen

 •     Creatieve therapie dans en beweging
 •     Rots en water training, Gadaku Instituut
 •     Cursus Geweldloze communicatie.

Testimonials trainingen Marieke

Mareike Smolka

Ik ben blij dat Marieke mij heeft begeleid door de mindfulness training. Hoewel ik al ervaring had met meditatie in de Goenka Vipassana traditie, kreeg ik nieuwe inzichten tijdens de groepslessen met Marieke. Zij heeft al mijn (soms sceptische) vragen met rust beantwoord en vaak reageerde zij met een tegenvraag: Hoe voelt dat dan als je twijfels hebt (over o.a. mindfulness)? Wat gebeurt er in je lichaam? Kan je daar even stil bij staan? Dit soort vragen hielpen mij mijn gedachtes vanuit een andere perspectief te bekijken en met afstand patronen in mijn vragen of twijfels te herkennen. Ik ben ervan overtuigd dat een verandering van perspectief van een deskundige trainer afhangt; niet alleen van de mindfulness beoefening zelf. Marieke creëerde een groepssfeer waarin ik mij veilig en vrij voelde om mijn gedachtes te delen. Met name waardeer ik dat zij dit ook nog deed toen de corona pandemie in Nederland uitbrak en wij de training online voortzetten. Het was belangrijk voor mij in deze tijd met de training door te gaan. Dank je wel, Marieke!

Lisa

Tijdens de training ervoer ik een goede balans tussen theorie- en praktijk-oefeningen.
Ik voelde me veilig om ervaringen met de groep te delen. Er werd aandachtig geluisterd en zonder oordeel gereageerd.
De kennis van Marieke en de rust die ze uitstraalt is hierbij erg waardevol. 

Nico

De mindfulness training van See True in Maastricht volgde ik in de herfst van 2019. Marieke Delannoy leidde de training op een heel aangename en relaxte manier en zorgde op een uitstekende wijze voor de nodige begeleiding met oefeningen, materiaal en mailverkeer. Zij is een heel aangename, rustige, goedlachse en vriendelijke persoon, die heel goed past bij wat mindfulness wil zijn. Dat maakt de training tot een prettige, verdiepende ervaring. Ik wist eigenlijk niet precies wat ik kon verwachten en moest daarom enigszins wennen aan de methode. Gaandeweg merkte ik dat je er milder, rustiger en positiever van wordt. Dingen leren aanvaarden en je minder druk maken om vaak onbelangrijke zaken. Je concentreren op wat er is en het gewoon laten gaan. Een goede leerschool om (overmatige) stress tegen te gaan. Dat was ook de bedoeling van mij om deze training te volgen, mede op aanbeveling van mijn huisarts. De training wordt ook door mijn zorgverzekering vergoed. Marieke is zeer geschikt om deze materie te delen met de cursisten en hen daarin te begeleiden. Ze is eigenlijk mindfulness zelf.  Bedankt!