Skip to main content
  • Mindfulness trainingen in Ellewoutsdijk, Zeeland Mindfulness als aandachtstraining bij stress


    Mindfulness trainingen - Zeeland

Mindfulness trainingen Ellewoutsdijk - Zeeland

Nieuw buddy training

Samen met je partner of vrienden een training volgen

Mindfulness Trainingen

Mindfulness training, start 19 september 2024

Data: 19, 26 september 10, 17, 31 oktober 7, 14, 21 november

Tijden: 20.00 - 22.00 uur

Trainer: Martine Van Holderbeke

Locatie: Grindweg 2 in Ellewoutsdijk, Zeeland

Kosten: € 350, inclusief werkmateriaal en btw

Geen korting via de zorgverzekering of werkgever? Particulieren en ZZP-ers krijgen € 60 korting en betalen maximaal € 290

Werkgeverstarief is € 400

Individuele mindfulness training

Het is mogelijk om een individuele mindfulness training te volgen van 8 wekelijkse bijeenkomsten. Dat betekent dat de mindfulness training helemaal afgestemd wordt op jouw persoonlijk, maar je mist dan wel de kracht van een groepstraining.

De individuele training kun je volgen op onze locatie in Dordrecht of online via SKYPE of ZOOM.

De individuele training kost € 600 voor particulieren of ZZP-ers, inclusief werkboek en BTW.
Het werkgeverstarief bedraagt € 800 inclusief werkboek en btw.

Buddy training

Je kunt een mindfulness training van 8 weken volgen samen met je partner, vriend, familie of vrienden. Nieuw én vertrouwd, met 2, 3 of 4 deelnemers. 

Deze kan op onze locatie of online vial skype of zoom plaatsvinden.

De buddytrainingen kost:
2 personen: € 500 p.p.
3 personen: € 450 p.p.
4 personen: € 400 p.p.

Over mindfulness

Ben je vaak aan het piekeren, slaap je slecht, of lijkt het alsof het leven aan je voorbijgaat?
Wil je leren omgaan met gevoelens van spanning of stress, somberte, angst of paniek?
Zijn depressie of burn-out jou niet vreemd?
Loop je vast in oude patronen en wil je hier graag meer inzicht in?

Mindfulness is de brug tussen de eeuwenoude Oosterse meditatietechnieken en de cognitieve modellen uit het Westen. Dat meditatie werkt, is ondertussen al veelvuldig bewezen. Mindfulness leert je deze technieken aangepast aan deze tijd en onze cultuur, aangevuld met de kennis uit de cognitieve therapie en met voortdurend evidence based onderzoek.

In 8 bijeenkomsten van 2 uur leer je verschillende mindfulness meditatieoefeningen en train je je aandacht, waardoor je meer rust en helderheid zal ervaren. We doen verschillende ervarings- en inzichtsoefeningen en bespreken een mindful thema zodat je het geleerde, direct na de les, thuis kunt toepassen.

De training vraagt dagelijkse thuisbeoefening en kan zowel in groep als individueel gevolgd worden. 

Er zijn regelmatig mindfulness terugkomdagen om het geleerde fris te houden en te delen en leren van andere minfulness beoefenaars.

Voor meer info: www.mindfulbox.nl

Over zelfcompassie

Het valt niet altijd mee mens te zijn. Lijden maakt deel uit van het leven.

Gevoelens van schuld, schaamte, minderwaardigheid, eenzaamheid, wanhoop... Hoe ermee om te gaan? Sommigen denken hier helemaal alleen in te staan, anderen verdoven deze gevoelens met drukke bezigheden of een leven in het hoofd. Misschien bracht de mindfulness je veel inzichten, maar lukt het je niet ten volle om dit in je leven te integreren. Of heb je bij gesprekstherapie ervaren dat je iets wel snapt, maar dat het gevoel achterloopt. Of misschien ben je wel klaar voor een nieuwe en diepere laag in zelfonderzoek.

De MBCL (mindfulness based compassionate living) training is een verdieping van de mindfulness training.

De mindfulness brengt inzicht en wijsheid, de compassietraining brengt heartfulness. Bij deze bijeenkomsten leren we met vriendelijkheid en mildheid naar onszelf te kijken om zo tot meer acceptatie en verbinding te komen.

Deze training volgt zelfde structuur van de mindfulness training; 8 bijeenkomsten van 2 uren en vraagt regelmatige thuisbeoefening.

Voor data en meer info: www.mindfulbox.nl

Compassie Trainingen

Online MBCL training - Mindfulness Based Compassionate living, nieuwe data worden gepland in 2023

Data: nieuwe data worden gepland

Tijd: 20.00 - 22.00 uur 

Trainer: Martine Van Holderbeke
Kosten: 350 euro
Informatie over de Compassie training

Het valt niet altijd mee mens te zijn. Lijden maakt deel uit van het leven.Gevoelens van schuld, schaamte, minderwaardigheid, eenzaamheid, wanhoop... Hoe ermee om te gaan?

Sommigen denken hier helemaal alleen in te staan, anderen verdoven deze gevoelens met drukke bezigheden of een leven in het hoofd. Misschien bracht de mindfulness je veel inzichten, maar lukt het je niet ten volle om dit in je leven te integreren. Of heb je bij gesprekstherapie ervaren dat je iets wel snapt, maar dat het gevoel achterloopt. Of misschien ben je wel klaar voor een nieuwe en diepere laag in zelfonderzoek.

De MBCL (mindfulness based compassionate living) training is een verdieping van de mindfulness training.

De mindfulness brengt inzicht en wijsheid, de compassietraining brengt heartfulness. Bij deze bijeenkomsten leren we met vriendelijkheid en mildheid naar onszelf te kijken om zo tot meer acceptatie en verbinding te komen.

Deze training volgt zelfde structuur van de mindfulness training; 8 bijeenkomsten van 2 uren en vraagt regelmatige thuisbeoefening.

Voor data en meer info: www.mindfulbox.nl

Trainer Martine Van Holderbeke

M van HolderbekeHoe mindfulness in mijn leven kwam….

Door voortdurend over mijn grenzen heen te gaan bij het sporten, kwam ik met een blessure op de yogamat terecht. Yoga bracht me terug in mijn lichaam en het durven voelen.

Geraakt door dit proces, ging ik mediteren. Alleen, in groep, verschillende vormen verkennend. Dagelijks zittend op mijn kussen observeerde ik de rusteloosheid van mijn geest en zijn eindeloze gedachten… Meditatie leerde me dat ik niet mijn gedachten ben.

Nieuwsgierig geworden, ging ik een week op retraite, in stilte mediteren. Daar ontdekte ik de schoonheid van mindfulness. Mijn zintuigen gingen open en ik kon intens genieten van de kleine dingen… Mindfulness bracht me het geschenk van het NU.

Door meer aanwezig te zijn, zag ik duidelijker hoe streng en oordelend ik ben, en hoeveel lijden dat veroorzaakt. Ik voelde de nood aan vriendelijkheid en mildheid voor mezelf… Door compassie durf ik verbinding aangaan.

“Mindfulness isn’t difficult. We just need to remember to do it.” 
- Sharon Salzberg

Locatie: Grindweg 2 in Ellewoutsdijk, Zeeland

Volg een mindfulness training bij Martine Van Holderbeke op een prachtige locatie in Ellenwoutsdijk, Zeeland. Je kunt gratis parkeren op het terrein.

  • Mindfulness in Zeeland
  • Locatie: Grindweg 2 in Ellewoutsdijk, Zeeland
  • Locatie: Grindweg 2 in Ellewoutsdijk, Zeeland

Aanmelden en meer info

Reacties van deelnemers op de minfulness training

2022 - Een lied geschreven en gezongen door een deelnemer van een mindfulness training bij Martine

Mona heeft dit nummer geschreven naar aanleiding van haar ervaringen in de training. 

Mona May Music

2021 - Reacties deelnemer

“Martine is een bijzondere trainer met haar hart op de juiste plek. Tijdens de training is de balans tussen individuele aandacht en aandacht in de groep prima verdeeld. Er is ruimte om zaken te delen, maar ook om zaken voor je te houden als dat beter voelt. De training zelf heeft mij veel inzicht gebracht in mijn eigen patronen en gedachten. Ik ben nu vaker in staat om een keuze te maken voordat ik handel/reageer en ben milder voor mezelf. Martine laat ruimte voor wat er gebeurt, maar weet ook de lijn van de training vast te houden. Schroomt ook niet om haar eigen leerpunten te delen.

Hierdoor besef je dat we allemaal blijven ontwikkelen en leren, ook de trainer.”

 

2018 - Reactie deelnemer

"In 2017 begon ik met het volgen van yin yoga bij Martine. Haar lessen zijn rustgevend, oprecht en vol compassie. In 2018 vertelde Martine dat zij een cursus Mindfulness ging geven. Het klonk interessant, maar ik twijfelde of ik er iets aan zou hebben. Eind december 2018 kreeg ik een depressie met angst- en paniekaanvallen. Het was ook het moment om mij eventueel op te geven voor de cursus. In een diepgaand en intens gesprek heb ik uiteindelijk besloten mee te doen. Ik heb er geen seconde spijt van gehad.

Ik heb in die 8 weken zoveel levenslessen geleerd van Martine, bijvoorbeeld: iedereen worstelt met onzekerheid en verdriet, je hoeft niet altijd goed te zijn, behandel jezelf zoals je een ander behandelt, dus wees niet te streng! Nu kun je denken, dat weet ik al, maar in deze lessen viel niet het kwartje, maar de hele euro, zeg maar. Iets weten en iets ervaren zijn twee verschillende dingen.

Met intense gedichten, verhalen en meditatieoefeningen heeft Martine de hele groep naar een niveau hoger getild in het begrijpen van onszelf in het hier en nu.

Wat mij zo aanspreekt aan Martine is haar luisterend oor, haar zachtheid, haar rust. Ze kan als geen ander je laten weten en voelen dat je ertoe doet, dat alles komt en gaat en dat alles oké is.

Mijn depressie heb ik aangepakt met medicatie, psychologische ondersteuning én mindfulness. Ik ben ervan overtuigd dat alle drie een buitengewone invloed hebben in het me weer beter voelen.

Mindfulness. Ik kan het iedereen aanraden.”

2019 - Reactie deelnemer

“Balans, dan denk ik aan Martine. Je bent wat je zegt. En dat inspireert. Zowel je kracht en rust als kwetsbaarheid zijn erg helpend geweest en zorgden voor  een veilige sfeer. Geen trucjes, maar doorleefde wijsheid.

Dank je.”

Wat is mindfulness?

De mindfulness training

Vergoeding