Skip to main content
  • Wat is mindfulness? Mindfulness als aandachtstraining bij stress

    Evelien van der Velde

Mindfulness trainer Zwolle (Overijssel) - Evelien van der Velde

Mindfulness trainer Zwolle (Overijssel) Evelien van der Velde

Evelien van der Velde

Mijn naam is Evelien van der Velde en ik verzorg al zo’n tien jaar mindfulnesstrainingen voor Seetrue. Daarnaast ben ik werkzaam als gz- en eerstelijnspsycholoog bij De Buitenplaats, psychologiepraktijk in Zwolle (zie www.praktijkdebuitenplaats.nl), van waaruit ik ook compassietrainingen (mbcl) verzorg.

Ik gun iedereen een leven met meer aandacht in het hier en nu, waarbij je met meer mildheid kunt kijken naar jezelf en wat je denkt en voelt. Door de mindfulnesstraining kunnen stress, piekeren en onrust verminderen. Het helpt je om dichterbij jezelf te komen, bij de wijsheid die in ons allemaal verborgen ligt.

Zowel het zelf beoefenen als het uitdragen van mindfulness blijven een verrijking voor mij.

Meer informatie over vergoeding van de training.

Gevolgde mindfulness trainersopleidingen

  • Lange traject mindfulness via Seetrue tot categorie I trainer VMBN
  • De basis- en de vervolgtraining ACT bij Jacqueline A-tjak en Ingrid Postma en train-de-trainersdagen bij Ernst Bohlmeijer
  • Trainersopleiding Mindfulness-Based Compassionate Living bij Frits Koster en Erik van den Brink, tot compassietrainer MBCL register A. 
  • Jaarlijkse retraites.

Ervaringen van deelnemers aan de training 

Reinoud over de trainingen van Evelien

Ik heb het geluk gehad om de basistraining, de compassietraining en 2 stiltedagen met Evelien te mogen doen. Evelien is een inspirerend en duidelijk zeer ervaren mindfulness trainer. De manier waarop Evelien uitleg geeft en de meditaties begeleid zijn mij zeer goed bevallen en daarmee ook de reden dat ik elke keer opnieuw weer koos voor Evelien als trainer. De locatie is prima, de groepsgrootte is precies goed en door de kundige begeleiding van Evelien ontstaat er een fijne dynamiek in de groep waardoor iedereen van elkaar kan en wil leren. 

Mindfulness is hierdoor een belangrijke pijler in mijn leven geworden, waarop ik kan terugvallen als het druk wordt of er tegenslagen zijn. De vaardigheid om aanwezig te blijven en niet het leven op de automatische piloot te beleven is een cadeau.

Ik kan het iedereen aanraden.